Opstalverzekering

Als je een huis koopt ben je daar natuurlijk zuinig op. Je wilt dan ook dat als er iets mee gebeurt dat je goed verzekerd bent zodat je het huis kunt (laten) maken. Een opstalverzekering wordt door de bank veelal verplicht gesteld indien je een hypotheek hebt. Zij lenen je vaak een hoop geld uit en willen dan dat het huis (onderpand) goed verzekerd is. Wij van Finalco hebben een uitstekende keuze voor je als het gaat om de opstalverzekering. Wij zoeken alles voor je uit en helpen je een geschikte keuze te maken hierin.

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is niet verplicht toch hebben veel mensen zo een verzekering. Je wilt wel dat je spullen goed verzekerd zijn waar je hard voor hebt gewerkt. Gelukkig heeft Finalco een prima inboedelverzekering voor je! Neem gerust contact met ons op als je hier meer over wilt weten.

Wanneer sluit je een aansprakelijkheidsverzekering af?

De aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar wel verstandig om af te sluiten. Als er door jou toedoen een schade is kan deze flink oplopen. Je kunt je bij aansprakelijkheidsverzekeringen tegen hoge bedragen verzekeren, dit bedrag is maximaal € 2.500.000,-.

Voorbeeld gebruik aansprakelijkheidsverzekering

Stel je voor dat jouw hond de auto van de buren per ongeluk bekrast, of dat je met je pumps bij de buren putten in de nieuwe vloer maakt, of je gooit per ongeluk rode wijn over de bank van je vriendin. Dan kun je gebruik maken van je aansprakelijkheidsverzekering. De genoemde voorbeelden zijn nog te overzien en zou je qua kosten misschien zelf kunnen betalen. Maar bij letselschades kunnen de kosten flink oplopen. Als jouw hond bijvoorbeeld plotseling oversteekt en een auto daardoor tegen een boom rijdt, kunnen de kosten op jou verhaald worden. Als de auto total-loss is en de bestuurder zwaar gewond, zijn deze kosten aanzienlijk hoger. Het is dus verstandig je hierover goed te laten informeren zodat jij en/of gezin goed verzekerd zijn.

Rechtsbijstandverzekering

Ongeveer de helft van de Nederlanders heeft een rechtsbijstandverzekering. Dat aantal groeit jaarlijks. Want steeds meer mensen willen met juridische hulp hun recht halen bij een conflict. Een rechtsbijstandverzekering kost per jaar ongeveer hetzelfde als een advocaat per uur. De premie voor een rechtsbijstandverzekering heb je er dus al snel uit.

Een rechtsbijstandverzekering kun je vaak zelf kiezen in welke gevallen je gebruik wilt kunnen maken van rechtsbijstand. Je kunt hiervoor een keuze maken uit verschillende dekkingen:

  • Consument: bijvoorbeeld een conflict over het kopen of huren van dingen of met jouw internetprovider.
  • Inkomen: bijvoorbeeld (dreigend) ontslag of een ander conflict met jouw werkgever. Vaak valt hier ook een conflict met je pensioenfonds of uitkeringsinstantie onder.
  • Wonen: bijvoorbeeld een conflict met de verhuurder van je woning of rondom de aankoop van een huis. Meestal valt een conflict met de buren ook onder deze dekking.
  • Verkeer: voor conflicten die ontstaan waarbij jij als bestuurder van een auto of motor of als fietser of voetganger betrokken bent.
  • Fiscaal recht en vermogen: bijvoorbeeld conflicten over de aan- of verkoop van aandelen, obligaties en opties. Ook conflicten waar de belastingsrechter aan te pas komt, zijn verzekerd. Deze dekking bieden we niet standaard aan. Wil je hiervoor meeverzekeren? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag.

Gezinsongevallenverzekering

Krijgt je, of je gezin te maken met een ongeval? Dan kunt je, of kan je partner of je kind blijvend invalide raken of overlijden. De gezinsongevallenverzekering keert in die gevallen een bedrag uit. Want de kosten kunnen hoog oplopen.
Wat verzekert je? Met deze verzekering krijgen de nabestaanden bij overlijden samen een vast bedrag. Wordt je, je partner of een van je kinderen invalide? Dan hangt de hoogte van het bedrag af van het percentage dat je, je partner of uw kind invalide is. Je hebt ook recht op een uitkering, als je of een verzekerd gezinslid een ongeval krijgt door een ziekte. Krijgt je een ongeval tijdens je werk? Dan ben je hier ook voor verzekerd. Laat je eens goed informeren door Finalco wij kunnen je alles uitleggen over deze verzekering.

Autoverzekering

Wil je weten of Hyppe een voordelige autoverzekering kan regelen voor je met een scherpe premie en uistekende voorwaarden? Je kunt dit online bij ons bekijken en afsluiten. Kun je een beetje hulp gebruiken? Bel ons gerust daar zijn we voor!

Motorverzekering

Ook voor een motorverzekering kun je prima bij Finalco terecht, bereken het online bij ons op de website of neem contact met ons op!

OLDTIMERVERZEKERING

De beste oldtimerverzekering voor uw klassieker vindt u bij Finalco. Vraag direct een offerte aan!

REISVERZEKERING EN DEKKING

Ga je een reisverzekering afsluiten? Dan zijn er veel mogelijkheden om je goed te verzekeren. Naast dat je kunt kiezen voor een doorlopende- of kortlopende reisverzekering kun je ook dekkingen kiezen. De dekking die je kiest is bepalend voor je premie en hoe goed je verzekerd bent. Verzekeraars hebben de wereld in verschillende dekkingsgebieden ingedeeld:

Nederlanddekking

Binnenland, inclusief dagtrips naar het buitenland.

Europadekking

Alle landen binnen Europa. Inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en alle niet- Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Dit houdt in dat ook Marokko, Tunesië, Algerije, Libië, Egypte, Israel, Libanon en Aziatisch Turkije onder de dekking vallen.

Werelddekking

Alle landen en werelddelen.

Verder kun je ook de reisduur bepalen, of je contact geld verzekeren. Maar ook medische kosten dekking, bagagedekking of automobilistenhulp kun je kiezen. Als je tijdens je vakantie mee gaat doen aan wintersport, duiken of een gevaarlijke sport moet je dit vaak extra verzekeren. Ook is het mogelijk een extra vergoeding te krijgen als jij tijdens je vakantie een ongeluk krijgt en je wordt invalide of komt te overlijden. Allemaal extra zekerheden die voor jou belangrijk kunnen zijn tijdens je vakantie. Finalco heeft hier alle expertise in om tot een geschikte keuze te komen.

Levensverzekeringen

Levensverzekeringen zijn er in veel verschillende vormen en soorten. Ze hebben gemeen dat ze draaien om het leven van de verzekerde. De verzekeraar keert uit als de verzekerde komt te overlijden. Of juist als die op een afgesproken moment nog in leven is. Ook zijn er levensverzekeringen die uitkeren bij overlijden én bij leven.

Verzekering die uitkeren als de verzekerde komt te overlijden zijn overlijdensrisicoverzekeringen en uitvaartverzekeringen. Kapitaalverzekeringen of lijfrenteverzekeringen zijn verzekeringen die uitkeren bij in leven zijn. Als een verzekering uitkeert bij overlijden én bij leven, dan heet die in de regel een gemengde verzekering. Ook pensioenen, spaarverzekeringen en beleggingsverzekeringen worden soms als levensverzekering aangeduid.

Finalco vergelijkt overlijdensrisicoverzekeringen en uitvaartverzekeringen. Beide verzekeringen keren uit als de verzekerde komt te overlijden. Het verschil is dat een uitvaartverzekering is bedoeld om de kosten van een uitvaart mee te betalen. Een overlijdensrisicoverzekering is bedoeld om de kosten na het overlijden te kunnen blijven betalen. Dat kunnen dus ook andere kosten zijn dan uitvaartkosten. Een ander belangrijk verschil is dat een uitvaartverzekering bij overlijden altijd uitkeert, maar een overlijdensrisicoverzekering keert alleen uit bij overlijden tijdens de looptijd. Er zit hierbij altijd een maximum aan de looptijd. Een overlijdensrisicoverzekering wordt ook wel een risicoverzekering genoemd. Finalco heeft deze verzekeringen in alle soorten en maten. Stap eens bij ons binnen of neem contact met ons op. Het is tenslotte onze expertise!